Monday, May 11, 2009

salam semua

Pekaba kepada ahli keluarga yang saya sayangi semua..
lama dah saya tak update blog..
saya x nak bagi alasan kenapa.. karang kalau saya cakap sibuk.. yaya dan lain lain semua lagi sibuk. ada je masa update blog.. jadi saya takmo bagi alasan..

nak cite ni.
1. mak ayah saya dah g merisik bakal permaisuri hari ahad lepas 10/5/2009. malu nya masa tu. tak tau nak letak mana muka ni. malu lah. tu baru merisik pun dah malu. apa la zool ni. tunang bulan julai ni kot.. nanti saya beri tahu la ek kalau dah confirm. kalu kengkawan ada masa.. sama sama la kita meraikan nya. "Kalau" jodoh saya panjang dgn si dia.. taun depan bulan november kalau ada rezeki, dapat la saya sorang anak.
sebenarnya saya nak postpone lagi tapi setelah beberapa kali di desak.. cepat2 la datang merisik.. kang datang pulak farid kamil wanabe cucuk line.. pening kepala plak.

2.kete saya rosak lagi..kena general overhaul , gearbox dan itu ini.ni ngah pening.3 ribu tak lari punya.. 12 hari sangkut kat workshop. ni saya g keje naik motor. dah 4 tahun tak bawak motor jauh2. gayat betol naik motor.. sakit satu badan ni masa bawak motor. kl ke shah alam, jauh tu..

3. kesian kat k-e.. saya tak dapat anak buah.. kawan tu punya la berusaha bersungguh-sungguh sampai pucat lesi..tapi takde rezeki jugak.. tapi saya respek la kat si k-e ni. menjadi jugak. huh. tak sangka.. ingat kan cannot tapi sebenarnya can.

4.berat saya turun 2 kg.. hari tu naik sikit 5 kg.

5. hari tu beli kasut fila kat tempat jaja di glenmarie.. murah giler lah.. saya habis baru Rm30.00 dapat 2 kasut harga ratus ratus.. menyesal la sapa tak g.. kan jaja kan.. murah woo.. baju dia..perghhhh... harga ratus2 jadi belasan ringgit jek..

6.ni nak tanya ni.. k-e kawin bulan 7 ni kat terengganu sapa yang g?

7. apa lagi ek.. ooo.. saya dah potong dah astro hbo,star movie, kat umah.yela kawan2 semua dah banyak kawin

8. saya suke la tengok cite indon kat astro tu.. intan. skang kena selalu follow up. yela kawan2 semua dah banyak kawin

9. saya skang duduk umah jek. lik keje je dah tak kuar dah. duduk umah jek.. tengok tv je kat umah. yela kawan2 semua dah banyak kawin.

10. kat umah saya pakai kain pelikat jek. jarang pakai suar.yela kawan2 semua dah banyak kawin.

tok je paham.


tu jela kot.. skang emosi kurang stabil. dah la cuaca panas kat luar. macam2 hal plak datang. huh. potong mood betol la kete rosak ni.. ingat kan lepas merisik ni nak la angan angan dan berimiginasi dan membaca buku2 teori tertentu.. tapi.. potong betol la.

14 comments:

Dory said...

zool, general ke major overhaul? mbr aku baru buat major overhaul 1700 je tau.. kalu lebih 2000 tu aku rs ko kne kencing la. dia pakai wira jugak..

congrats pasal merisik tu.. makan nasi minyak lg la akuu.. hehehe

zool irfan said...

ni turun enjin kete... tukar piston ring dan macam 2.
yang mahal sebab servis gearbox.

hehhe.. nanti datang r

Pink Marie said...

wow!! Dory pandainye!!

Generel ke major? Ai leftenan je..

YayaFazz said...

abam zool nak kawen dah yer... awwwww...congrats.

kenuri k.e bulan 7 bukan bulan 6 yer?

5/6 ni nak pi kenuri cincan kat kuantan.

Dory said...

weh, general overhaul tu basic je.. major tu yg siap angkat enjin semua.. tp xtau la kalu servis gearbox boleh makan sampai 1K.. tp bg aku mmg mahal kebabai la.. ape2 pon.. good luck! hehehe

Tok Ketua said...

zool aku ada tmpt servis baaeekk punya... mau?.. rm500 satu mlm utk overhaul ko sblm kawin.. hahaha

Mem Aluya said...

Lahai... ada je la jalan nak keluar duit. Dah la nak belanja besar ni.

Tahniah Zool.

Selalu-selalu la apdate blog. Rindu baca entry Zool. Mesti gelak punya. Ingatkan dah lupa password.

Zu said...

Tahniah la buat zool nampaknya ada sorang lg kwn kita yg bakal menamatkan zaman bujangnya alhamdulillhah:D

SitiNur said...

Ya Allah lamanya zool xupdate..Rupa-rupanya diam2 berisi.

Tahniah Zool.Update la gambar bertunang kat FB nanti

HambaMaya said...

bukan kereta tuan hamba jer kena overhaul.. tuan hamba sendiri kena gi o/haul gak bila dekat nak kawin nih.. supaya pretasi tak hambar kata orang.. ikut je lah tok ketua tuh..

WahaiCerminHikmat said...

jgn salah Overhaul...kang jadi ayu pulak

selamat bertunang ya Zool!

mommi sungguh bahagia u all dah nak tawin...tawin itu nikmat...

Khambeng Madu said...

muahahhahaa..kenduri aku bulan 6 la...kalo nk rase makan nasik minyak kt tepi pantai datang yer...huhuh..

demm ko zol..kecik2kan aku yer..nnti ko..ko bersanding nnti tahu laa apa aku nk buat...hahaahha

SilverFerio said...

choobaan semua tu zool. yang penting hang sabar dan redzo je lah

Mrs Jaja said...

tahniah zool...jgn lupe jemput aku tau...

Friends

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com