Friday, May 30, 2008

sumpit...





sumpit...




petang2 ni kalau main sumpit pun best jugak kan... terkenang masa kecil-kecil dulu.. suka main sumpit pakai straw.. beli banyak-banyak biji kacang yang kaler hijau tu pastu reload semua biji kacang tu kat mulut... pastu tembak kat benda yang bernyawa tak bersalah..
paling peberat sumpit kat kucing, ayam dan budak mentah yang baru habis mengaji.. huh.. bestnya masa tu.. rasa proud sangat bila dapat sumpit mereka tu semua..


lagi satu main biji pohon pinang yang biji dia kaler merah tu.. biji tu kalau selet kat leher .. best tu.. suka sangat buat majal kat rakan2 kelas.. gatal habis leher tu sampai garu banyak kali pun tak habis gatal lagi..


Pastu kan.. ada satu kapsul ni.. kapsul ni memang busuk tak ingat punya.. kalah bau loji kumbahan..ingat lagi masa di sekolah rendah kat dalam kelas dulu-dulu. tak puas hati betul dengan cikgu param ni.. dia ni kalau bercakap habis banjir lantai kelas... pastu plak bila kitaorang buat nakal kat kelas, selalu kena denda pukul buntut .. dah la pukul buntut plus cubit some more.. double sakit.. masa dia pukul buntut mesti dia cakap ''wesss'' .. trademark dia la tu.. cikgu param wesss.. kitaorank pun tak puas hati la.. plan letak biji kapsul tu di kaki kerusinya. bila dia datang dan duduk , langsung kapsul tu pecah... memang real punya bau loji merebak kat satu kelas..10 orang muntah dan 20 orang berjaya selamatkan diri... satu hari kelas dibatalkan akibat bau busuk dan cikgu2 sekolah tak dapat mengesan bau tu datang dari mana.. yang jadi mangsa Wong Choi Hong sebab semua org tuduh dia yak dalam seluar.. hahaha.. 3 hari tak datang kelas sebab malu padahal member tak buat salah apa pun..
Tetiba teringat plak girlpren lama masa sekolah dulu.. apa cite agaknya dia sekarang ek...






11 comments:

alabamin said...

ngeh ngeh ngeh..buleh buat senjata la kapsul tu zool..aku pun ingat nk guna kt opis lah..boleh cuti..yehoo..gelpren ko tu kat mana sekrg?jejak kan lah kasih...

encik bha said...

x ajak dol...

yaya|azura said...

nakalnyer abam zool nie..... tapi mmg best aaa kalo dpt kapsul tu, yaya pon teringin gak nak suh department ni declare cuti ... takpon kena pi kat disaster recovery center ... baru best keje kat tmpt baru. ni asik keje ngadap pintu ajer.. mtg2lah yaya cun, boss letak kat depan pintu lak... abis semua org berpusu-pusu nk masuk deparment. menci tul laa.. penat la layan kasanova2 ni semua.

Tok Ketua said...

hahahaha... siot tol la ko zul... aiii.. x sangka tupai boleh ingat awek lama...

yaya.. nanti yaya keje kat warung tok yer.. baru ramai nak dtg... huhuhuhuh

Kakak Tiri said...

Ha ah la... apa la khabar mamat heart throb kita dulu tu... Zool ni bikin hati guwe sin cos tan puler..

SilverFerio said...

zool... apa citer Wong Choi Hong ?

KitKet said...

hahaha.. lepas tu ada pulak lipat2 kertas lepas tu lastik pakai getah ikat sayur tu.. sakit nak terkucil woo kalau kena.. cipet betul

zool irfan said...

wong choi hong tu? huhuhu.. tak tau la.. kesumat di hatinya masa terbuku di hati..

Gee said...

hahahha nakal sungguh!!..

Zool, kalau ada nampak benda2 tu letaklah gambarnya.. tak penah tgk pun..

sue cipot said...

lawak lah abg zool nie.. nakal giler ek? paling ksian pat mamat cina tu lah.. tentu balik dia meratap apalah dosa aku nie?

Si Tukang Karut said...

hahahah tgk gambar pun dah tergelak belom baca citernya lagi...heheheh

Friends

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com