Sunday, September 7, 2008

kisah derita petang jumaat..


NI story ada bau busuk sikit..tutup idung memasing.


PERGHHHHHH!!!!!!! ( ni nak pendek kan cerite)

petang tu dalam kul 4.30 macam tu..lepas je abis meeting di KLCC.. perut aku dah lain macam dah.. sebelum2 tu dia dah beri warning suruh pergi ke toilet tapi aku wat dek jek. lagi pun sibuk sangat time tu ngan rushing sana sini. masuk je dalam kereta.. aku dah rasa level satu punya sengasara..lepas kemut dua tiga kali.. dah ok balik dah..

pulak dah!! jammed giler babi dari jln tun razak menghala ke highway sg besi.. bajet nak ikut SMART.. time time macam ni plak tutup terowong tu.. aku dah start stress dah.. berpeluh ni beb.. aku nak lik umah ni mak ayah aku ni di kl.. ada la dalam 20km je lagi..aku tak boleh tampung lagi beban yang ku tanggung di bawah ni. namun ku tahan..ku sedut .. ku telan..

(klimax)
tahan punya tahan punya tahan punya tahan.. tub tub sampai umah.. sejam jugak la aku berjaya buat blok di lorong laluan....aku berlari pecut lintang pukang dengan muka pucat lesi untuk sampai ke pintu rumah.. pemberontakan dalaman berlaku cukup cukup pantas bila ia tahu ia akan sampai ke puncak kejayaan.hanya 2 langkah je tinggal untuk ia berjaya mengatasi ujian tersebut. namun begitu..ARGHHHHHHHHHH...
ia tertewas di pertengahan jalan.. DAMN SHIZIT!!!!

wei korang.. aku dah cuba terbaik ok..aku jarang train benda2 macam ni.. ni kali pertama beb..
keaadaan tu cukup mengingatkan aku di zaman tadika.huh!!
aku terpaksa korban kan HUSH aku yang brand new punya ke plastik itam.tak sanggup bukak mata melihat keadaanya..
aku dapatkan rawatan rapi berulang kali di bilik air sehingga waktu berbuka.. dan sampai la ke tengah malam standby dengan towel kaler peach..

(punca punca)
ni tak lain tak bukan.. makcik yang ada tahik lalat tu yang jual kat bazar ramadan ttdi jaya. aku memula tu dah rasa geli dah tengok masa budak pompuan indon tu cedok dan bubuh lauk.. tapi dengan perasangka positif aku buat tak kisah jek.bukan nak tuduh tapi sohih lauk dia..aku rasa k-e pun alami benda yang sama..

(nasihat)
hati hati membeli lauk di bazar..
cepat2 g tandas bila kecemasan.. jangan cuba cuba melawan kehendak alam..

16 comments:

yaya|azura said...

cian abam zool.. mmg betul nasihat abam zool tuh, jgn cuba melawan kehendak alam. nanti yaya belikan HUSH baru sempena nak ray anie yer... *winkwink*

Hanamichi_Sakuragi said...

lenkali suruh yaya masak kat uma tak payah susah g bazar

aku la ros said...

sedihnya citer.....

Gee said...

cian tapi tergelak pulak k.gee baca.. iskk..

NaD said...

huish..sian abam zool.. i feel u. hahaha.. pernah melaluinye.

dia bila bab muka dah pucat, kaki tangan sume jadi sejuk, menggigil, bulu roma sume naik, time tu kalo nak kasi upah duit seribu suruh tahan pun takmo. hahaha.

sue cipot said...

hahahhaa paling best kalo org yg tgh bnasib malang cm ni. tp kalo org kaco sue ai nages mlalak jer.. huahuhuhu jahat x ai?

SitiNur said...

lenkali jangan simpan lama2 tau zul.

tak suka toilet kat KLCC!dah la nak masuk kena bayar 2 hinggit .paip air pun xdak.cheit

Si Tukang Karut said...

hahahahah nak tahan golak takleh zool...kak mok paham bebeno...kalau lah ada gabus penutup botol harus juga dia melantun sungguh jauhhhh...

cian zool nak hug takleh...sebb masih ada lagi bau sipi-sipi

minumlah air 100plus untuk pulihkan keceretan itu...semoga zool cepat sembuh...

Dory said...

hahahahhaa.. lawak tul la ko ni zul. time bulan pose ni, ko jgn nak mengada tahan2 nature call tu. confirm jammed punye lah! hahahhaha (sambung gelak balik)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Lagi sikit jer nak berjaya. Cuba lagi, berusahalah!

Saya, Aku dan Kamu said...

alahai.. abam zool. hahahahaha. kesian kesian jugak. gelak tu gelak jugak hahahahaa

Tok Ketua said...

hahahahaha... zool.. kisah ko hampir sama ngan peristiwa aku kt ikip dulu.. tapi aku masih sempat melepaskan ke destinasi sasaran...

xpe zool.. cuba lg..

SilverFerio said...

zool... valve bawah tu kena wat PM la... supaya tak bocor merata2... tu lah... aku dah ada pengalaman gak makanan pasar ramadhan nih

HambaMaya said...

sian ekau yo.. tak samapi hajat orang kato. hehehehe

SilverFerio said...

malam tadi bila buka citer nih semula baru nampak ekspresi ko... :))

Akhdan said...

sedih lagi memilukan...tapi org lain kat umah tu pun makan gak.. tu la antibodi kurang.. badan tak leh lawan.. hahahaha

Friends

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com