Monday, June 30, 2008

Distributor yang butuh dan buduh..

saya ni kan sebenarnya dah fed up betol ngan kete saya ni. serius.. dah banyak kali dah saya repair tapi ada je benda nak berjangkit jangkit.. itu hari dah all out habis dah repair sampai kena jalan kaki.. tapi kali ni benda lain plak jadi masalah..

engine DISTRIBUTOR....

pasal benda alah ni.. kete saya mati di tepi jalan raya..lalu saya call pomen soh datang.lepas pomen tu pasang benda ni baru la leh jalan.. tapi malangnya distributor tak juga function dengan baik.. lalu pergi semula ke bengkel pomen itu di TTDI JAYA shah alam, tukar yang baru.. dan lagi sekali distributor itu tak function gak.. damn!!!!

lepas tukar spark plug dgn distributor yang baru buat kali ke tiganya , akhirnya kereta saya kembali selesa..

dan pada hari ini cik non,anty2 dan abang abang semua.. distributuh tu buat hal lagi plak..dia dah tunjuk tanda2 awal yang dia akan rusak..saya takot sebenarnya nak g bengkel tu semula.. karang ntah apa di cas saya..saya dah takde keberanian nak ke bengkel itu semula..ada juga pomen tu kena baling ngan gear lock saya kalau di cas lebih2.... huh.. segala benda yang saya buat untuk chill kan diri ini tak jadi..dah tu pulak susah saya nak wat kerja saya..

**apa aku nak buat ni** cantik gak tengok Honda City 2nd hand hari tu..

13 comments:

KitKet said...

nak beli keta baru cakap ajer lah bang..

distributor rosak lah, carburator kaput lah

zool irfan said...

mintak mintak masin mulut mamaket ni..

tok.. help me tok..time2 ni la saya nak mempergunakan tok.

SitiNur said...

zul mintak la company car,kan senang..

Gee said...

mcm 'limo' nak kena tukaw jer nih..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Dah beli kereta baru nanti, jgn lupa kat kawan2...

sue cipot said...

abg zool keta tu dh majuk kot dgn abg zool sbp abg zool asik ckp xpuas hati je dgn dia. majuk ar tue..

apa pon jika anda telah membeli kereta honda mahupon kereta tolak sudilah angkut sya sama ye hehehehe

yaya|azura said...

kalo boring2 ngan kete lembu, leh semelih lembu tu buat rendang tok. pastu jamu kawan2 mkn .. dpt pahala.

-me- said...

distributor tuh hapa?

hehehe

~ beaber ~ said...

distributor ..

adik badek air syabas tu kot?? hew hew hew

cerr cawikk mekanik lain n tengok distributor or ada benda lain yg buat minyak tu tak naik pat pump??

dulu ada gak kena skali ... mcm haram meng startkan keter sampai weak juwerrr bateri keter itewww

Kakak Tiri said...

Boleh caya ke workshop tu?

aku la ros said...

huh..x-files sungguh kes abg zool ni...

pomen tu betul ke tak?..

Dory said...

nak kne tuka keta gak ni.. tgh kumpul duit dengan bersungguh2.. dah menyampah sgt dah ni..

SilverFerio said...

dist cap ayam katik ke zool...

Friends

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com